Pikavippi

Pikavippi on juuri sellainen laina, jota suomalaiset kuluttajat useimmiten tarvitsevat. Pikavipit ovat yllättäviin rahantarpeisiin otettavaksi tarkoitettuja pieniä lainoja, jotka pääsääntöisesti maksetaan takaisin jo seuraavasta palkasta. Normaalisti pikalaina on suuruudeltaan noin 200 euroa, mutta on markkinoilta löytyy kyllä erisuuruisia lainoja aina viidestä eurosta jopa 2000 euroon saakka.

Paras pikavippi tällä hetkellä on Vippi.org.

Takaisinmaksuaikaa pikavipeille annetaan useimmiten yksi kuukausi, mutta esimerkiksi pikavippipalvelu Euroloan antaa lainoillensa takaisinmaksuaikaa pisimmillään jopa 12 kuukautta. Vippi on siis mahdollista maksaa takaisin hyvinkin pienissä kuukausittaisissa maksuerissä. Vaikka vipit ovatkin tarkoitettu lähinnä yllättävien menojen hoitamiseen, voit toki ottaa lainaa ilman vakuuksia myös suunniteltuun menoerään, kuten esimerkiksi ulkomaanmatkan rahoittamiseen.

Muutama vuosi sitten tuli laki, jonka mukaan pikavippejä ei saa enää myöntää yöllä, vaan lainoja saa tilittää ainoastaan kello 7-23 välisenä aikana. Useista palveluista lainaa voi hakea koska tahansa, mutta niitä maksetaan vain lain sallimina aikoina. Toki osa palveluista aukeaa esimerkiksi vasta kahdeksalta, joten ei ole itsestään selvyys että jokainen palvelu tilittää lainojansa koko kello 7-23 välisen ajan. Palveluiden aukioloajat voit tarkastaa niiden omilta sivuilta.

Pikavippipalveluita on markkinoilla jo yli 100, joten valinnanvaraa löytyy vähintään riittävästi. Kun palveluja on paljon, on niiden välillä tietysti välillä jopa huomattavan suuria hintaheittoja. Edullisimmat lainat löydät kuitenkin helposti käyttämällä lainojen vertailuun tarkoitettua pikavippivertailua, jossa on puolueettomasti esiteltynä kaikki pikalainapalvelut edullisimmasta kalleimpaan.

Hintoja vertaillessa kannattaa ottaa huomioon lainojen takaisinmaksuaikojen pituudet. Mitä pidempi takaisinmaksuaika on, sitä kalliimpi laina luonnollisesti on. Vaikka voisi kuvitella, etteivät palveluiden väliset hintaheitot voi olla kovin suuria kun lainat ovat hyvin pieniä, voit kuitenkin säästää vippien vertailulla jopa yli 100 euroa. Vertaileminen on täysin ilmaista ja erittäin helppoa, joten ei ole mitään syytä miksi sitä ei kannattaisi tehdä ennen lainan hakemista.

Jos lainantarpeesi on niin suuri, ettei edes suurimmat pikavipit tunnu riittävän, kannattaa sinun mahdollisesti hakea suurempi kulutusluotto. Myös kulutusluottoja voi hakea aivan yhtä helposti ja nopeasti kuin pikalainojakin, ja nykyään sinun on mahdollista saada jopa kulutusluotto heti tilillesi ilman turhaa byrokratiaa.